Wat maakt iemand nu een goeie match?


Wat maakt iemand een goeie match? 

Als matchmaker met jarenlange ervaring in het begeleiden van singles naar liefde en geluk, heb ik talloze mensen geholpen hun perfecte partner te vinden. Het proces van matchmaking is zowel een kunst als een wetenschap, en in de loop der tijd heb ik een diep inzicht gekregen in wat iemand een goede match maakt. Vandaag wil ik die inzichten met jullie delen, zodat je beter begrijpt wat echt belangrijk is bij het vinden van de juiste partner.



1. Gedeelde waarden: 

 

Waarden vormen de kern van wie we zijn, dit is de basis van een sterke verbinding! Ze bepalen onze overtuigingen, onze manier van leven, en hoe we omgaan met de wereld om ons heen. In mijn ervaring is het delen van fundamentele waarden een van de belangrijkste aspecten van een succesvolle match. Wanneer twee mensen dezelfde waarden delen, zoals eerlijkheid, respect, familiegerichtheid, of ambitie, bouwen ze een solide basis voor hun relatie.

Bij het koppelen van singles letten wij daarom altijd op de waarden die voor hen het belangrijkst zijn. Deze diepgewortelde overtuigingen zijn vaak de lijm die een koppel bij elkaar houdt, zelfs in moeilijke tijden.


2. Complementaire Persoonlijkheden: 

Hoewel gedeelde waarden essentieel zijn, betekent dat niet dat twee mensen precies hetzelfde moeten zijn om een goede match te vormen. Sterker nog, ik heb geleerd dat persoonlijkheidsverschillen juist kunnen bijdragen aan een dynamische en evenwichtige relatie. Eer zit heel veel kracht in verschillen

Denk bijvoorbeeld aan een extraverte persoon die samen is met een introverte partner. De extraverte kan de ander helpen om socialer te zijn, terwijl de introverte persoon een kalmerende invloed kan hebben. Dit soort complementariteit zorgt ervoor dat beide partners groeien en elkaar aanvullen, wat vaak leidt tot een diepere en rijkere relatie.

Als matchmakers is het onze taak om niet alleen te kijken naar wat mensen verbindt, maar ook naar hoe hun verschillen elkaar kunnen versterken. Het vinden van die balans is cruciaal in het creëren van een duurzame match.


3. Gedeelde Toekomstvisie: 

Een ander belangrijk aspect van een succesvolle relatie is een gedeelde toekomstvisie. Dit gaat verder dan alleen de wens om een gezin te stichten of samen te wonen. Het gaat om het afstemmen van levensdoelen, ambities en dromen. Waar zie je jezelf over vijf, tien, of twintig jaar? En ziet je potentiële partner zichzelf op dezelfde plek?

In mijn werk als matchmaker zie ik vaak dat relaties stranden omdat de partners verschillende ideeën hebben over de toekomst. Misschien wil de ene persoon de wereld rondreizen, terwijl de ander zich wil settelen en een huis bouwen. Door vanaf het begin te praten over jullie toekomstplannen, kunnen veel van deze problemen worden vermeden.

Wanneer wij koppels aan elkaar voorstellen, zorgen we ervoor dat hun toekomstvisies op elkaar aansluiten. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen verliefd worden, maar ook samen een toekomst kunnen opbouwen die hen beide voldoening geeft.


4. Emotionele Intelligentie: 

Emotionele intelligentie is een cruciale eigenschap voor het succes van elke relatie. Dit gaat over het vermogen om je eigen emoties te begrijpen en te reguleren, en om de emoties van je partner te herkennen en te respecteren. Mensen met een hoge emotionele intelligentie zijn beter in staat om conflicten op te lossen, empathie te tonen, en open te communiceren.

Als matchmaker heb ik gemerkt dat koppels met een hoge emotionele intelligentie beter in staat zijn om de uitdagingen van een relatie het hoofd te bieden. Ze kunnen praten over hun gevoelens zonder te oordelen, en ze begrijpen wanneer hun partner emotionele steun nodig heeft.

Wij moedigen singles altijd aan om aan hun emotionele intelligentie te werken, omdat dit de sleutel is tot een duurzame en bevredigende relatie.


5. Chemie en Fysieke Aantrekkingskracht:

Hoewel emotionele en mentale verbindingen cruciaal zijn, mogen we de rol van fysieke aantrekkingskracht niet onderschatten. Chemie is vaak de vonk die een relatie tot leven brengt. Het gaat niet alleen om uiterlijk, maar om een diepe, onverklaarbare connectie die twee mensen voelen wanneer ze bij elkaar zijn.

In ons matchmaking proces letten we niet alleen op compatibiliteit op papier, maar ook op de chemie tussen twee mensen. Soms is het moeilijk te definiëren waarom twee mensen die perfect lijken te matchen op papier, geen vonk voelen in het echt. Dat is de magie van liefde, en het is een herinnering dat, ondanks alle wetenschap en logica, er altijd een element van mysterie in zit.


6. Gezonde Communicatie: 

Ten slotte, en misschien wel het allerbelangrijkst, is gezonde communicatie de ruggengraat van elke relatie. Open, eerlijke en respectvolle communicatie zorgt ervoor dat beide partners zich gehoord en begrepen voelen. Dit voorkomt misverstanden en zorgt ervoor dat problemen snel kunnen worden aangepakt.

In onze ervaring als matchmaker hebben we gezien dat koppels die vanaf het begin duidelijk en eerlijk communiceren, een veel grotere kans hebben om langdurig gelukkig te zijn.

We moedigen singles altijd aan om hun gevoelens te delen en vragen te stellen, zodat er geen onopgeloste problemen blijven hangen.


Conclusie: Een goede match is meer dan toeval

 

Een goede match is geen kwestie van puur geluk of toeval. Het is het resultaat van het samenbrengen van gedeelde waarden, complementaire persoonlijkheden, een gedeelde toekomstvisie, emotionele intelligentie, chemie, en gezonde communicatie. Als matchmaker voel ik me vereerd om singles te begeleiden in hun zoektocht naar liefde, en ik geloof dat iedereen een partner kan vinden die perfect bij hen past.

Dus, als je klaar bent om je zoektocht naar liefde serieus te nemen, weet dan dat je niet alleen bent. Met mijn ervaring en passie voor matchmaking, sta ik klaar om je te helpen die ene speciale persoon te vinden die echt bij je past

 

 

Lees ook onze volgende blog : De zoektocht naar de liefde: single en op zoek